wrapper bed & breakfast zuid-holland

Overzicht    Vorige    

Nieuwerbrug
www.deappeltuin.eu
Weijpoort 12 (ingang weiweg)
2415 BV Nieuwerbrug
Tel: 0348-688090
Mobiel: 06-55718347
Mail: info@appeltuin.eu
Accommodatie De Appeltuin

De Appeltuin is een in oorspronkelijke stijl gebouwde 5-roedige “kaaiberg”, een hooibergtype dat specifiek is voor het Groene Hart.
Toen de boerderij nog door de voormalige eigenaren “bestierd” werd was de afgetimmerde hooiberg nog een zwijnenstal...
in de meest letterlijke zin! Nu is de Appeltuin een gerieflijke Bed & Breakfast met vloerverwarming, een luxe tweepersoons boxspring bed, douche, toilet, 72 vierkante meter groot en met een heerlijk zitje buiten.
Bij mooi weer kunt u buiten ontbijten.
Er is een koelkastje en een magnetron beschikbaar.
Koffie en thee kunt U zelf zetten.
U kunt hier volop van de rust genieten want aangrenzend is het vogelreservaat “Weijpoorte Plas”.
Deze plas is in particuliere handen en niet voor publiek toegankelijk, maar de vogel geluiden zijn alom hoorbaar: uilen, spechten en vele soorten eenden. wilde zwanen in de winter en zelfs het ijsvogeltje laat zich van tijd tot tijd zien. Op het terrein scharrelen kippen met hun haan, zijn de poezen Dobby, Jip en Tikoes op zoek naar muizen en grazen het Thoroughbread paard Whisky Sour en de pony’s Joris en Parcival in de wei.
In het naastgelegen koffiemuseum de Koffietuin met eigen branderij zijn op afspraak diverse arrangementen mogelijk, zo kunt U bijvoorbeeld een workshop koffie branden volgen of een rondleiding door het museum reserveren. In het weekend is het museum voor publiek geopend en kunt U er een heerlijke “cappuccino latte art” drinken of een “high tea” reserveren.