campings drenthe

Overzicht    Vorige    Volgende    

GietenMeer informatie / reserveren:

Camping op 't Kalkamp
Verlengde Asserstraat 83a
9461TV - Gieten
of Tel. 0592-261368

Aan de rand van het dorp Gieten, gelegen op de Hondsrug, te bereiken via de N34, ligt Camping "Op 't Kalkamp"van de familie Hoiting. Het is 10 minuten fietsen naar het centrum van het dorp. Vanaf de camping gaat u zo naar de nabij gelegen staatsbossen voor een goede wandeling of een heerlijke fiets- of mountainbiketocht. Voor campers hebben we verharde plaatsen aangelegd. Staat u met de caravan graag op een verharde plaats dat kan ook,want we hebben 8 mooie plekken. Kindervriendelijk veldje. Er is een veldje met speeltoestellen in het midden, er kan rondom gestaan worden, zodat u een oogje in het zeil kunt houden en zelf van de rust kunt genieten. Auto's zijn op het camping terrein niet toegestaan. Er is ruime parkeergelegenheid direct naast het camping terrein. Draadloos internet beschikbaar.

Nationaal beek-en esdorpenlandschap Drentsche Aa.

Gieten ligt op de Hondsrug tussen het Nationaal beek-en esdorpenlandschap Drenthe Aa en de Hunzevallei. Het DrentscheAa landschap is het zichtbare resultaat van de wijze waarop de mens met dit gebied is omgegaan. Al eeuwen lang zoekt de Drensche Aa vrij kronkelend zijn weg. De beek vormde zo het landschap. De mens heeft hier handig gebruik van gemaakt. Met de beek is ook het oude tipisch Drentse esdorpenlandschap bewaard gebleven. De Saksische boerderijen rond de brink, de akkers op de essen en de hooilanden in het beekdal.

Het is een van de best bewaarde beekdallenschappen van West-Europa met een rijke cultuurhistorie. Vele fiets-en wandelroutes zijn in het gebied te vinden.