wrapper bed & breakfast drenthe

Overzicht    Vorige    Volgende    

De Wijk



Meer informatie reserveren:
www.denieuwenhof.info

Stapelerweg 8
7957 NB De Wijk
Tel: 0522-441726
Mob: 06-16533148
E-mail: denieuwenhof@home.nl

In het zuidwesten van Drenthe ligt in de buurtschap De Stapel (gemeente De Wolden) boerderij de Nieuwenhof. Deze inmiddels verbouwde boerderij werd in 1860 gebouwd. Op het erf staan diverse bomen, waaronder een groene en bruine beuk. De groene beuk is bijna drie eeuwen oud en met een omtrek van zes meter de dikste boom van Drenthe. Achter de boerderij vindt u het Reestdal, stroomdal van het riviertje de Reest.

In de voormalige potstal (onderkomen voor varkens en jongvee) vindt u twee gezellige en comfortabele appartementen. Door de ligging in het achterhuis heef u hier rust, privacy én uitzicht op het Reestdal. Op de eigen terrassen bij de appartementen is het zomers goed toeven. U kunt hier heerlijk zitten met een boek of een spelletje. Of lekker even uw ogen dicht en genieten van de zon en het gezang van vogels. Beide appartementen hebben een eigen ingang en parkeerplaats. De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming en dus ook bij minder weer aangenaam warm. Beiden hebben een TV en radio/Cd-speler en er is een internetaansluiting. Appartement 1 (60 m2) is het grootste appartement. Het bestaat uit een ruim woongedeelte (31 m2 met volledig ingerichte open keuken, zit- en eethoek, aparte slaapkamer en badkamer. Er is slaapgelegenheid voor vier volwassenen. Ook is er een kinderbedje aanwezig. Dit appartement is rolstoelvriendelijk.
Appartement 2 (47 m2) bestaat uit een ruim woongedeelte met keuken, zit- en eetruimte en afgeschermde slaaphoek. In dit appartement vormen de afgeronde wanden verrassende overgangen tussen de ruimtes in de open plattegrond. Badkamer en toilet zijn gescheiden. Er is slaapgelegenheid voor drie personen
(2 x 1-persoonsbed en 1-persoonsslaapbank). In de appartementen kunt u verblijven op basis van zelfverzorging.

Zoekt u een accommodatie voor één of meerdere nachten op basis van logies en ontbijt? U bent op de Nieuwenhof op het goede adres. U verblijft in een van de appartementen. Na een goede nachtrust krijgt u ’s ochtends een uitgebreid, gezond en lekker ontbijt met eigen gebakken brood geserveerd. Daarna kunt u uitgerust de prachtige omgeving verkennen (eventueel op één van de fietsen die beschikbaar zijn bij het appartement) of uw reis vervolgen.