wrapper bed & breakfast maastricht

Overzicht    Vorige    

Maastricht

www.piekel.nl
Tel. +31(0)6 43609010
Piekel Slors
Tongerseweg 56a
6214 BB Maastricht

Voorzieningen

Er is (draadloos) internet, een TV, een koelkast en een waterkoker waarmee je naar believen koffie of thee (diverse soorten aanwezig) kunt zetten of een oplossoepje bereiden.

Bedden

In beide appartementen staan twee bedden: een tweepersoons bed en een slaapbank die kan worden uit geklapt tot een bed van 140 breed. Per appartement kunnen er dus vier personen overnachten. Voor een gezin met (kleine) kinderen is dat heel gezellig, of voor vrienden, en bovendien heel voordelig! De bedden kunnen met éénpersoonsdekbedden worden opgemaakt, op die manier kunnen vrienden/vriendinnen, vaders & zoons, zussen etc., heel comfortabel in het zelfde bed slapen. Er kan een mooi houten kinderbedje worden bij geplaatst. In voorkomende gevallen kan er ook een matras (op de grond) worden bij gelegd.

Ontbijt

Ik zet het ontbijt 's middags klaar in de koelkast op de kamer, zodat je 's ochtends kunt gaan ontbijten wanneer je wilt. Er zijn diverse soorten broodjes, roomboter, zoet en hartig beleg, een eitje en sinaasappelsap. Er is een oventje om zelf de broodjes af te bakken en een eierkokertje om eitjes te koken.

Ligging

Het huis ligt even buiten de oude stadsmuur van Maastricht. Vanuit beide appartementen heb je een prachtig uitzicht over het park aan de overkant, het Waldeckbastion. Daar is de ingang van de Kazematten, een gangenstelsel onder de grond (onder dit huis!) dat je met een gids kunt bezoeken. In de winter, als de bomen van het park kaal zijn, kun je de Pietersberg zien liggen met het oude fort, waar het eindpunt van het Pieterpad is. Van hieruit loop je er in een kwartiertje naar toe, eventueel door het natuurgebiedje langs het riviertje de Jeker, dat bij het park ligt. Als je voor het huis linksaf gaat en het Tongerseplein oversteekt, loop je zo de oude stad binnen. Na 10 minuten lopen sta je midden op het Vrijthof of het Onze Lieve Vrouwe plein. De bourgondische sfeer, de winkels, de oude gebouwen en stadsmuren, de cafés en restaurants... je kunt er meer over te weten komen uit de foldertjes die op de kamers liggen of alvast kijken op www.vvvmaastricht.nl of www.zichtopmaastricht.nl of www.kunstactiefmaastricht.nl Sinds kort kun je via www.maastrichtmap.nl historische én toeristische informatie met behulp van gps vinden. Ben je 's avonds moe van het lopen, dan kun je twee deuren verder lekker eten in Grandcafé De Tramhalte. Op de andere hoek is het gezellige restaurant De Kokeers.

Parkeren

Er is ruime parkeergelegenheid in de buurt. De kosten zijn 6 euro per dag, of 1,40 euro per uur. Op 15 minuten loopafstand kun je nog gratis parkeren.